Telenor Broadband Services satser videre i Sverige


- Sverige er ledende i Norden og helt i tet globalt i bredbåndsutbygging. Et betydelig antall små- og mellomstore selskap med viktig spisskompetanse innen bredbåndstjenester er etablert i Sverige. I tillegg er det svenske markedet med ni millioner innbyggere og en sterk økonomi svært interessant for Telenor. Sverige er strategisk viktig for oss både når det gjelder investeringer og samarbeid med ulike selskap, og som marked for våre tjenester, sier adm.dir. i Telenor Broadband Services, Stig Eide Sivertsen.

Per Tengblad er utdannet siviløkonom og har 20 års erfaring fra lederstillinger innen uke- og fagpresse, film og TV i Sverige og i Norden. De siste fire årene har han som konsernsjef bygd opp Canal Digital i Norden til å bli den ledende distributøren av TV-kanaler og interaktive tjenester via satellitt. Telenor Broadband Services eier 50 prosent av Canal Digital. Canal Plus er den andre eieren.

- Jeg ser frem til utfordringene med å bygge opp Telenor Broadband Services AB i Stockholm, sier Per Tengblad.

Telenor Bredbåndstjenester
Forretningsområdet Telenor Bredbåndstjenester er et av fire kjerneområder i Telenor og ble etablert i 1999 i forbindelse med sammenslåingen av forretningsområdene Telenor Satellitt, Telenor TV-distribusjon og deler av elektronisk handel. Telenor Bredbåndstjenester er den største distributøren av analoge og digitale betal-TV-tjenester i Norden. Forretningsområdet hadde en omsetning i 2000 på rundt 3,5 milliarder kroner.